10 november 2022

Fotobericht: Milieudefensie Jong roostert levensgrote wereldbol bij actie Albert Heijn vanwege €119 miljard aan klimaatschade

Jongeren in hamsterpakken roosteren levensgrote wereldbol

Milieudefensie Jong voert actie bij Albert Heijn vanwege €119 miljard aan klimaatschade. 


10 november 2022, Amsterdam - Vanochtend voerde Milieudefensie Jong actie bij het Albert Heijn filiaal aan het Museumplein in Amsterdam, om aandacht te vragen voor de miljarden aan klimaatschade die moederbedrijf Ahold Delhaize veroorzaakt. Voor de supermarkt stonden twee jongeren, verkleed als hamsters, een grote wereldbol te roosteren. Ook gingen tientallen jongeren met klanten in gesprek.


Uit nieuw onderzoek van Profundo blijkt vandaag dat Aholde Delhaize in 35 jaar €119 miljard aan klimaatschade veroorzaakt. Winnie Oussoren, voorzitter van Milieudefensie Jong: “Ahold Delhaize is niet zo groen als ze zich voordoen. Dit enorme bedrag laat zien dat de hoge CO2-uitstoot met een flink prijskaartje komt. Uiteindelijk komt die rekening voornamelijk bij mijn generatie te liggen én worden wij geraakt door gevaarlijke klimaatverandering. Daar maken we ons zorgen over. Daarom is het tijd voor actie.”

Milieudefensie Jong heeft een petitie opgezet, die zowel klanten als medewerkers van Ahold Delhaize kunnen tekenen, om de multinational op te roepen een klimaatbeleid te voeren dat aansluit bij het klimaatakkoord van Parijs. Uit het vandaag verschenen onderzoek blijkt ook dat vlees en zuivel de grootste ´klimaatkillers´ zijn. "Ẅij bieden Ahold Delhaize ook verbeterpunten aan voor hun klimaatplan. Zo moeten ze meer betaalbare plantaardige producten in de schappen leggen en hun klimaatplannen veel sneller uitvoeren. Dat kan de klimaatschade met €35 miljard verminderen”, aldus Oussoren.


Lees hier het volledige persbericht over het onderzoek

Foto: Winnie Oussoren, voorzitter Milieudefensie Jong, voert actie bij Albert Heijn in Amsterdam vanwege €119 miljard aan klimaatschade die moederbedrijf Ahold Delhaize veroorzaakt. copy right: Milieudefensie - Marieke Wijntjes


Bijlagen en downloads

_84A9583.jpg
Download bestand