27 oktober 2022

Fotobericht: Actiegroep van Milieudefensie bezorgt kaart namens 24.000 mensen bij Shell-kantoor: “Houd je aan het klimaatvonnis”

FOTOBERICHT

Actiegroep van Milieudefensie bezorgt kaart namens 24.000 mensen bij Shell-kantoor: “Houd je aan het klimaatvonnis”

 

Foto´s onder vermelding van credits: Muzi Ndiweni voor Milieudefensie

Media kunnen de foto´s rechtenvrij gebruiken. Download ze hier.

 

27 oktober 2022, Den Haag - Een groep burgers van Operatie Klimaat, een actiegroep van Milieudefensie, heeft vandaag namens 24.000 mensen een belangrijk bericht aan de bestuursleden van Shell bezorgd. Daan van der Werf (27) was bij de actie aanwezig: “Verkleed als postbezorger hebben we levensgrote postzakken bij het Shell-kantoor afgeleverd namens iedereen die een kaart naar het Shell-bestuur heeft ondertekend. De boodschap op de kaarten die wij bezorgen is helder: houd je aan het vonnis van de rechter.”

Shell negeert de kraakheldere uitspraak in de Klimaatzaak, die oordeelde dat ze hun CO2-uitstoot voor 2030 moeten halveren. Uit recent onderzoek blijkt dat het oliebedrijf doorgaat met naar nieuwe olie en gas boren. Van der Werf: “Shell gaat volop door met vervuilen en dat kan niet in een klimaatcrisis. Het is nu tijd voor verandering, daarom roepen wij het bestuur op om verantwoordelijkheid te nemen.” 

Vandaag maakt Shell bekend dat ze het derde kwartaal €9,4 miljard euro aan winst hebben gemaakt. Ze willen hier onder andere het dividend met 15% voor verhogen. “Een feestje voor aandeelhouders, maar duidelijk niet voor het klimaat. Dat geld zou naar het uitvoeren van het vonnis moeten gaan.”

De actievoerders hebben ook een grote ansichtkaart met foto´s van recente klimaatrampen meegenomen. Deze is voor de deur van het Shell-kantoor neergezet.

 

 

Media mogen de foto's rechtenvrij gebruiken onder vermelding van: (c) 2022 27 oktober VMD/Muzi Ndiweni download de foto´s. 

Fotobijschrift: Actiegroep Operatie Klimaat Milieudefensie bezorgt oproep namens 24.000 mensen bij Shell-kantoor in Den Haag.