30 augustus 2022

Persbericht: Laan van Staalduinen nieuwe co-directeur van Milieudefensie

PERSBERICHT 

Persbericht: Laan van Staalduinen nieuwe co-directeur van Milieudefensie

 

Amsterdam, 30 augustus 2022

Laan van Staalduinen (56) wordt vanaf 1 oktober dit jaar de nieuwe co-directeur van Milieudefensie naast Donald Pols. Zij verlaat haar huidige baan bij de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze sinds 2017 Secretaris van het College van Bestuur en directeur Bestuurszaken was.

 

 

 

Van Staalduinen, die in 1992 afstudeerde als milieueconoom, is een ervaren bestuurder en directeur. Zo was ze eerder algemeen directeur van de Social Sciences Group van Wageningen University and Research, waaronder het Landbouw Economisch Instituut (LEI). Ze stapt nu over naar Milieudefensie omdat ze meer impact wil hebben. "Als onderzoeker heb ik me altijd bezig gehouden met duurzaamheidsvraagstukken. Mijn conclusie is dat alleen de feiten kennen niet genoeg is. Hoe ouder ik word, hoe meer ik denk: “We kunnen de strijd tegen de klimaatcrisis niet alleen aan de politiek overlaten, we moeten in actie komen.'"

 

Milieudefensie heeft inclusiviteit als speerpunt gekozen voor 2022 en kiest ervoor ook in 2023 de beweging verder te verbreden. Van Staalduinen: "We hebben iedereen nodig om de klimaatcrisis te beslechten: mensen uit alle lagen van de bevolking en met alle achtergronden zowel in de grote stad als op het platteland. Daar ligt een grote uitdaging. Goed luisteren is belangrijk, naar elkaar en naar de feiten en daarnaar handelen met perspectief voor een ieder."

 

De nieuwe co-directeur van Milieudefensie is opgegroeid op een boerderij in een dorp boven Rotterdam en woont met haar vriendin in Durgerdam. Ze houdt van zeezeilen en mag graag lange zeetochten maken naar verre bestemmingen.

 

Marty Smits namens de Raad van Toezicht van Milieudefensie: “Wij zijn verheugd dat wij, na selectie uit een groep van sterke kandidaten, Laan  kunnen aankondigen als nieuw lid van het directie-bestuur. Wij zijn ervan overtuigd dat haar ervaring, toewijding en deskundigheid de organisatie en vereniging zullen helpen in onze volgende stappen van groei en impact." In december vraagt het directie-bestuur de leden dit besluit te bekrachtigen.


Bijlagen en downloads

HAAS LAAN1B.jpg
Download bestand