12 juli 2022

Fotobericht - Jongerentak Milieudefensie overhandigt brandbrief met klimaateisen aan Ahold Delhaize

Jongerentak Milieudefensie overhandigt brandbrief met klimaateisen aan Ahold Delhaize

 

12 juli 2022, Amsterdam - Jongeren Milieu Actief, de jongerentak van Milieudefensie, overhandigt op 12 juli hun brandbrief met vier klimaateisen aan Ahold Delhaize, omdat het bedrijf nog steeds gevaarlijke klimaatverandering veroorzaakt. Daarna krijgt Ahold Delhaize een lesje duurzaamheid, met vier concrete klimaateisen. De eisen komen voort uit de Klimaatcrisis-Index, een onafhankelijk onderzoek dat Milieudefensie vorige week heeft gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Ahold Delhaize op ramkoers ligt met het klimaat en hun klimaatplannen niet in lijn zijn met internationale klimaatafspraken. Bij het hoofdkantoor in Zaandam heeft Neele Boelens, voorzitter van JMA, de brandbrief samen met een groep jongeren aangeboden aan Ahold Delhaize. Helaas wilde zij de brief niet ondertekenen.

 

Meer informatie

  • Foto's zijn rechtenvrij onder vermelding van: (c) 2022 12 juli VMD/Muzi Ndiweni
  • Download de foto´s
  • Fotobijschrift voor 1, 2 en 3: Neele Boelens voorzitter van Jongeren Milieu Actief (JMA), overhandigt brandbrief aan Ahold Delhaize. Samen met een groep jongeren gaf JMA een lesje duurzaamheid voor het hoofdkantoor in Zaandam.
  • Fotobijschrift foto 4: Neele Boelens, voorzitter van Jongeren Milieu Actief (JMA), plakt brandbrief met klimaateisen aan Ahold Delhaize op de muur van het hoofdkantoor.
  • Lees meer over de Klimaatcrisis-Index

 

Volg Jongeren Milieu Actief op Twitter