12 juni 2022

Fotobericht 12 juni - Vegan picknick op Museumplein tegen de uitstoot van Ahold

Vegan picknick op Museumplein tegen de uitstoot van Ahold

Amsterdam, 12 juni 2022 - Jonge Ahold-medewerkers eten vegan bij een picknick op het Museumplein in Amsterdam. Met deze actie vragen ze hun werkgever om een beter klimaatplan. Jongeren van Milieudefensie (Jongeren Milieu Actief) organiseerden deze klimaatpicknick voor hen, omdat veel jonge Ahold-werknemers willen dat hun werkgever sneller verduurzaamt.

Anne Voorwinden (21), werkzaam bij Ahold: "Een bedrijf als Ahold Delhaize kan veel meer doen dan een consument alleen om de wereld nu en in de toekomst leefbaar te houden."

Neele Boelens (20), voorzitter van JMA: "Jongeren werken voor een minimumloon, wonen is voor hen onbetaalbaar aan het worden door de hoge energieprijzen die de klimaatcrisis veroorzaakt. De CEO van Ahold Delhaize woont comfortabel en verdient bij wijze van spreken in zijn eentje meer dan alle vakkenvullers bij elkaar, terwijl hij te weinig doet om de crisis te keren."

Foto's kunt u tot 26 juni 2022 downloaden op https://we.tl/t-hkELx3lZY8 Graag vermelden bij plaatsing: (c) 2022 12 juni VMD/Max Kathan

 

Volg JMA op Twitter