10 juni 2021

Banners bij 10 grote bedrijven: ‘Doe mee en stop met het veroorzaken van klimaatverandering’

Banners bij 10 grote bedrijven: ‘Doe mee en stop met het veroorzaken van klimaatverandering’

 

Amsterdam, 10 juni 2021 - Op donderdagochtend 06.00 uur hebben lokale groepen van Milieudefensie bij 10 bedrijven in 11 provincies grote banners opgehangen, soms van 10 meter lang en 2 meter hoog, met daarop de oproep:  

Hey Den Haag!  65% minder CO2: dan moet ( naam bedrijf)  ook mee! #KlimaatOp1

 

Actievoerders onderstrepen hiermee het belang dat grote vervuilende bedrijven moeten stoppen met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering. Pas is Shell daarvoor op de vingers getikt door de rechter. Milieudefensie vindt dat bedrijven en politiek haast moeten maken met het stoppen van gevaarlijke klimaatverandering. Dus meer actie van bedrijven om te vergroenen en regels vanuit de overheid. Zet Klimaat op 1, want de klimaatcrisis wacht niet!

 

In Zeeland werd vanochtend de eerste banner al om 05.00 uur opgehangen bij Yara Sluiskil. Verder zijn er banners opgehangen bij:

Friesland Campina in Utrecht en Friesland

Vion in Noord-Brabant

De NAM in Drenthe

Yara Sluiskil in Zeeland

Shell in Zuid-Holland

Tata Stell in Noord Holland

Chemelot in Limburg

Lelystad Airport in Flevoland

Nobian in Overijssel

RWE in Groningen

 

De actie is geen aanklacht tegen het bedrijf maar is gericht op het nieuwe kabinet om regels op te stellen. De bannerdrop maakt onderdeel uit van de actie: Van Vervuiler naar Formatie die vandaag plaatsheeft in het hele land.

 

Fietsers arriveren in Den Haag

Deze week zijn vanuit 10 provincies fietsers van lokale groepen van Milieudefensie vertrokken. Zij arriveren vandaag in Den Haag. De groepen zijn gestart vanaf een vervuilend bedrijf in hun provincie waar vanochtend de banners zijn opgehangen zoals Tata Steel, RWE, Friesland Campina, Shell, Vion, RWE en Chemelot. De fietsers eisen een eerlijk klimaatbeleid in het regeerakkoord. De overheid moet nu eindelijk regels opstellen voor vervuilende bedrijven en de lusten en lasten van het klimaatbeleid eerlijk verdelen. De fietstocht maakt onderdeel uit van de actie: Van Vervuiler naar Formatie die vandaag plaatsheeft in het hele land.

Vanmiddag worden de fietsers bij de Hofvijver onthaalt door onder meer alle woordvoerders Klimaat en Energie van de politieke partijen.

 


Bijlagen en downloads

Bannerdrop Tata Steel 3 - Credits Roos Trommelen voor Milieudefensie.jpg
Download bestand
RWE 2 - Floor Mertens voor Milieudefensie.png
Download bestand
Yara Sluiskil - Benjamin van der Spek voor Milieudefensie (1) (1) (1).png
Download bestand