Milieudefensie: ¨Shell verraadt het klimaat"

“Shell verraadt het klimaat”

AMSTERDAM, 18 MEI 2021 - De klimaatambitie van Shell is met een ruime meerderheid van stemmen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering aangenomen. Milieudefensie directeur Donald Pols is stellig: “Terwijl het nodig is dat Shell vandaag nog stopt met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering houdt Shell’s ‘klimaat’-resolutie de deur wagenwijd open voor nog meer CO2. Shells plan voldoet op geen enkele manier aan het Klimaatakkoord van Parijs. Shell verraadt het klimaat en misleidt aandeelhouders en publiek met groene praatjes. Onze hoop is nu gevestigd op 26 mei als de rechter uitspraak doet in de klimaatzaak van Milieudefensie.” 

Uit recent onderzoek* van Milieudefensie bleek dat in Shells CO2 uitstoot de afgelopen jaren is gegroeid, dat het bedrijf blijft investeren in de groei van olie en gas en dus blijft doorgaan met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering. De voorgenomen investeringen in olie en gas van Shell staan in schril contrast met het vandaag gepubliceerde rapport van het internationaal energie agentschap. Het agentschap geeft aan dat exploitaties van nieuwe olie- en gasbronnen niet in overeenstemming zijn met de wereldwijde klimaatdoelen.

Donald Pols: “Shell gokt op compensatie van haar uitstoot via onbewezen techniek en de aanplant van bos, beiden op een onrealistisch grote schaal. Dat is gokken met de toekomst van de aarde, van onze kinderen en van ons allemaal.”

 

* Onderzoek Pompen en planten: Parijs uit zicht

Volg Donald Pols op Twitter