12 april 2023

BAM zegt tijdens aandeelhoudersvergadering ‘ja’ op vraag Milieudefensie: minimaal 45% CO2-reductie in 2030

Bunnik, 12 april 2023 - Bouwbedrijf BAM gaat minimaal 45% CO2 reduceren in 2030, in absolute zin, ten opzichte van 2019. Dat maakte CEO Ruud Joosten woensdag bekend tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, nadat hij daartoe door aandeelhouders van Milieudefensie werd opgeroepen. “We hebben dit percentage genoemd en doen dat niet zomaar. We geloven dat we het kunnen.”

Joosten noemde ontwikkelingen in de beton en staalindustrie als doorslaggevend voor de haalbaarheid van de nieuwe reductiedoelstelling. Daarnaast zei hij zich te realiseren dat CO2-reductie in scope 3 ‘een ingewikkeld verhaal’ is. “We willen deze uitdaging samen aangaan.” Tot slot bedankte hij de constructieve samenwerking met NGO’s als Milieudefensie.

Peer de Rijk, campaigner van Milieudefensie: “Dit is heel goed nieuws. BAM laat zien dat het wél kan.” In een volgende Klimaat Crisis Index laat Milieudefensie het nieuwe klimaatplan van BAM opnieuw doorberekenen.“We hopen dan samen met het bedrijf een feestje te kunnen vieren.”

Het bezoek aan BAM maakt deel uit van een campagne van Milieudefensie, waar CEO’s van grote vervuilende bedrijven op de aandeelhoudersvergaderingen ter verantwoording worden geroepen voor hun tot nu toe falende klimaatbeleid.