Beweging van mensen

Vereniging Milieudefensie bouwt aan een beweging van mensen in Nederland en is onderdeel van een wereldwijde beweging. Wij investeren in mensen, omdat wij geloven dat mensen de wereld kunnen verbeteren als zij zich organiseren. We bepalen samen met onze leden, donateurs, vrijwilligers en de mensen waar het in ons werk over gaat, hoe ons beleid, onze campagnes en acties eruit komen te zien.

Klimaatrechtvaardigheid bereiken we samen

  • Met ruim 200.000 mensen die onze campagnes steunen, van wie 110.000 als lid of donateur
    Met vrijwilligers van onze Operatie Klimaatgroepen en lokale Milieudefensie-afdelingen in ruim 25 plaatsen in Nederland: van Zeeland tot Groningen
  • Met Milieudefensie Jong, de jongerenorganisatie van Milieudefensie. Zij werken met passie en humor aan klimaatrechtvaardigheid. Speciaal voor jongeren tussen de 16 en 28 jaar. Op dit moment voert Milieudefensie Jong campagne om Ahold te vergroenen. Zij richten zich met name op Ahold, omdat daar veel jongeren werken. Milieudefensie Jong begon in 1991 als Jongeren Milieu Actief (JMA). In 2003 werd JMA officieel de jongerenorganisatie van Milieudefensie. September 2022 hield JMA op te bestaan en nam Milieudefensie Jong het stokje over.
  • Met het grootste netwerk van milieu-, klimaat- en mensenrechtenactivisten ter wereld, Friends of the Earth International (ruim 2 miljoen leden en donateurs actief in meer dan 70 landen). Samen met onze partners in bijvoorbeeld Indonesië, Liberia, Colombia en Mozambique strijden we tegen ontbossing en het schenden van mensenrechten én voor een eerlijke energietransitie en eerlijke handel.

Samen zorgen we dat grote bedrijven en de politiek in Den Haag en Brussel niet om klimaatrechtvaardigheid heen kunnen.

Lees meer over Milieudefensie en samenwerking