Klimaatrechtvaardigheid

Voor Milieudefensie zijn klimaat en rechtvaardigheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat de klimaatcrisis over mensen gaat. Over hun leven en hun toekomst; in Nederland en wereldwijd. 

De missie van Milieudefensie is klimaatrechtvaardigheid. Wij werken al meer dan 50 jaar aan een eerlijke en duurzame wereld. Om het klimaatprobleem op te lossen, kijken wij naar de oorzaak: de ongelijke verdeling van geld en macht. Rijke mensen veroorzaken veruit de meeste schade, terwijl arme mensen gebukt gaan onder de gevolgen van de klimaatcrisis. Daarom komen wij op voor klimaatrechtvaardigheid: een goed leven op een gezonde aarde voor iedereen, ongeacht wat je verdient, wie je bent, of waar je in de wereld woont.

Wij komen op voor werknemers en omwonenden van vervuilende bedrijven in Nederland en mensen die kampen met energiearmoede. Maar ook voor boeren in Nigeria, mensenrechtenactivisten in Indonesië, vissers in Mozambique of onderdrukte Inheemse volken in het Amazonegebied.

Dat doen we door samen de overheid en bedrijven aan te spreken op hun verantwoordelijkheden en de gevolgen van hun beleid.